Over mij

Mijn naam is Isabelle Gielen (°17/03/1980).
Ik ben jeugdauteur en geef vormingen ‘leren lezen’.

In 2002 ben ik afgestudeerd als Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ik volgde ook de lerarenopleiding aan de KU Leuven en de Ba-na-Ba Buitengewoon Onderwijs aan UCLL in Heverlee.

Als logopedist heb ik gewerkt met kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen, in gewoon en buitengewoon onderwijs, zowel therapie als diagnostiek.

Sinds mei 2016 leg ik me volledig toe op het schrijven van kinderboeken. Ik geef ook auteurslezingen en vormingen over leesplezier en leren lezen.

Toen onze oudste zoon, Karsten, leerde lezen, klaagde hij dat de verhalen die hij al zelf kon lezen helemaal niet zo leuk waren als de verhalen die wij voorlazen. Langzaam groeide het idee om zelf een boek te schrijven, een samenleesboek.
Enkele maanden voordat onze tweede zoon naar het eerste leerjaar (groep 3) ging, ben ik beginnen schrijven aan ‘Sep en Saar. De trein doet raar’. Terwijl Joren hakte en plakte en stap voor stap woorden leerde ontcijferen, schreef ik verder aan mijn verhaal. Schrijven, schrappen, schaven, herschrijven en dan … het hele verhaal afprinten. Iedere avond lazen we samen. Joren las de grote letters, ik de kleine. Op een avond na het lezen zei hij heel ernstig:

Jij wil dat dat een echt boek wordt, en niet zo in een kaft.

Onze jongste zoon, Arne, heeft over Sep, Saar en Moek kunnen lezen in een echt boek.

Ik heb aan onze drie kinderen de leeskriebel doorgegeven en zij hebben mij een schrijfkriebel gegeven.

Linkedin

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.