aap leest een boek

Samenleesboek voor kleuters en beginnende lezers

(2019, volledig herziene tweede druk 2021, derde druk 2022)

Omdat je met dit kleine boekje zoveel kan doen:
Lesbrief

aap leest voor.
of doet hij alsof?
a hum a hum, kucht uil.
de letters staan op hun kop.
draai het boek eens om.
aap wijst met zijn duim langs de letters.
wat zou daar staan?
aap leest een boek! roept mees.
kom allemaal kijken!
aap krabt op zijn kop. wat nu?

Leest je kind graag zelf?
Lezen jullie graag samen?
Met dit boek kan het allebei!

Lees op de linkerpagina de woorden met behulp van de tekeningen. In het verhaal op de rechterpagina worden dezelfde woorden in kleur gebruikt. Laat je kind die woorden luidop lezen en vul zelf het verhaal aan.
Wakker de leeskriebel in jouw kind aan met deze boekjes!

Lees de letters voor zoals je kind dat op school leert:
aa: niet ‘a’ en ‘a’, de ‘aa’ leert je kind als groepje herkennen
p: niet ‘pee’, maar heel kort ‘p’-klank
Lees meer

ISBN: 9789059246454 – 9789059249448
Uitgegeven bij Pelckmans
Illustraties door Jan Van Lierde

Recensies
NBD Biblion
“Speelse kennismaking met woordjes en leren lezen voor kleuters. AVI-Start, ook als eerste leesboekje in groep 3 te gebruiken.”

Pluizuit
“Een fijne voorbereiding op het zelf leren lezen.”
(Mik Ghys)

Boekenzoeker
“Ideaal samenleesboek voor leergierige kleuters die al willen ontdekken hoe ze kunnen lezen. Links staan telkens woorden die zij kunnen lezen, rechts het verhaal voor de voorlezer. De expressieve en speelse tekeningen zorgen ook nog voor het nodige kijkplezier!”

Hebban (16/02/2021)
“Voor kleuters die geïnteresseerd zijn in letters en graag willen leren lezen is er de serie Ik lees samen met jou!
In deze serie zijn vijf boekjes verschenen: Aap leest een boek, Sam is woest, Mol in de put, Muis zoekt een huis en Kas is boos.

De boekjes liggen in mijn leeshoek. Een aantal kleuters vinden het heel leuk om daar te gaan lezen. Samen zitten ze op de bank, ieder met een boek en je hoort dat ze de letters verklanken en samenvoegen tot een woord. Ze helpen elkaar, corrigeren elkaar en genieten. Na een poos sluit ik mij aan. Ik lees dan het verhaal voor waarbij ik de kleuters de gekleurde woorden laat lezen. Ze glunderen en vinden dit heel prettig om te doen. Na verloop van tijd zie je dat ze zelf een verhaal gaan bedenken, waarbij ze de “gekleurde” woorden gebruiken. Een mooi proces.

De boekjes zijn uitnodigend. Op de voorkant staat een vrolijke kleurrijke afbeelding, die de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelt. Ze zien meteen welk dier de hoofdrol speelt in het verhaal. De verhalen passen in de belevingswereld van jonge kinderen. Er zit een beetje spanning in, maar ze zijn vooral grappig. Mijn kleuters genieten.

Voor leerkrachten en ouders vind je achterin het boek tips. Heel goed is beschreven hoe je letters op de juiste manier verklankt. Daarnaast vind je er een QR-code. Wanneer je deze scant vind je meer tips en spelideeën bij het boek. Fijn om dit in de klas of thuis te gebruiken.”
(Jufelsie)

Reacties
bol.com (17/10/2021)
“Wat een fantastisch boek! Dochter van 5 is nieuwsgierig naar letters en oefent de hele dag met lezen. Dit boekje helpt haar enorm, heel begrijpelijk uitgelegd hoe de klanken en letters werken (bijv verschil tussen d en b). Aanrader dus!”

bol.com
“Heb dit boekje elders gekocht , maar wou toch graag een review schrijven. Het is een super goed boekje om te leren lezen, met veel korte en makkelijke woorden. Ik heb het gekocht voor mijn dochter die eind 3de kleuterklas zit, ter voorbereiding van het 1ste leerjaar. Ik kan dit boekje aanraden om te leren lezen op een leuke en makkelijke manier.”

©2019, Pelckmans, tekst Isabelle Gielen, illustraties Jan Van Lierde.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.