Sep en Saar. Moek in gevaar.

‘Sep en Saar. Moek in gevaar’ is het tweede samenleesboek in de reeks van ‘Sep en Saar’.
Het eerste boek is ‘Sep en Saar. De trein doet raar.’ (2018, tweede druk 2019, derde druk 2020).
Het derde boek is ‘Sep en Saar. Met Moek op zoek.’ (augustus 2020).

Moek is een wiezel, een klein mannetje, zo klein als een duim. Alleen zijn beste vrienden, Sep en Saar, weten waar hij woont. Als Moek stiekem in de boekentas van Sep mee naar school gaat, loopt het mis. Gelukkig komt de hulp van Sep, Saar, Jan en de hond Bas net op tijd. En dan zet Moek de klas op stelten.

Om tegen een pestkop in te gaan, ben je immers nooit te klein!

Zelf lezen wordt boeiender met een geheimtaal, een protkussen, zwemlessen met een badeend en een papieren bootje, sluwe listen om Moek te verbergen,… en natuurlijk ook zalig luisteren als het de beurt is aan de ouders om voor te lezen.

Een samenleesverhaal voor een beginnende lezer én een voorlezer. Met nuttige tips die het oefenen met zelf lezen nog leuker maken. Vanaf 6 jaar.

Veel leesplezier!

Mijn boeken zijn ook als Daisy-luisterboek en ‘audiolezen’ beschikbaar voor personen met een leesbeperking.

ISBN: 9789044834666
Uitgegeven bij Clavis Uitgeverij
Illustraties door Madeleine van der Raad

Recensies
NBD Biblion:

Een spannend, gevarieerd, origineel en grappig verhaal dat bewijst dat verhalen voor beginnende lezers niet simpel hoeven te zijn.

“Het sluit prima aan bij de doelgroep en de schrijfstijl is vlot. De geheimtaal is leuk gevonden en daagt kinderen uit dit ook te proberen. Het is een lekker dik, groot boek met aantrekkelijke kleurenillustraties. […] De beginnende lezer leest de tekst op ca. AVI-M3* en een ervaren lezer de gevorderde tekst. Achterin staan handige en leerzame suggesties om lezen nog leuker te maken.”
(I. Poels)

Kinderboekenjournaal (12/7/2020):
“[…] In dit nieuwe boek beleven Sep en Saar samen met hun vriendje Moek de spannendste en grappigste avonturen. Het is één groot verhaal met thema’s als angst voor water, pesten en vriendschap. Het boek is vrij dik. Je beleeft gegarandeerd uren leesplezier! […]
Een fantasierijk en humoristisch verhaal om samen van te genieten!”
(Reina Loonstra – Douma)

lekkerlezen.nu:
“Moek in gevaar is een spannend, gevarieerd, origineel en grappig verhaal dat bewijst dat verhalen voor beginnende lezers niet simpel hoeven te zijn.”
(Inge de Bie)

Reacties
Fnac (16/5/2020):
“Boek gekocht voor mijn dochter met leerstoornissen die heel moeizaam leest, ik heb haar nog nooit zo enthousiast gezien bij een boek”

bol.com (12/8/2021) :
“Zowel mijn dochter van 6 jaar als ik vonden het leuk om de boeken van Sep en Saar en Moek te lezen. Zelfs als volwassene is het leuk om het verhaal te volgen, wat niet gezegd kan worden van veel andere eerstelezersboekjes.
Het is wel handig als je ook het eerste boek hebt gelezen.
De leesstukjes voor beginnende lezers zijn goed te doen voor hen. Wij zijn fan.”

bol.com (6/12/2021)
“Wat een heerlijk verhaal! Leuk om samen te lezen met mijn zoon van 6. En heel eerlijk, ik was zelf ook best benieuwd naar de afloop. […] Wij kijken uit naar deel 3!”

© 2020, Clavis Uitgeverij Hasselt-Amsterdam-New York, tekst en concept Isabelle Gielen, illustraties Madeleine van der Raad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.