Mag ik meedoen?

Een boek om voor te lezen, zelf te lezen en te knutselen. Speur in dit boek naar dino’s en naar letters en woorden die je al zelf kunt lezen.
(2022)

Ontdek onze tips en spelletjes bij dit boek.

Als je pas verhuisd bent en alles in het nieuwe huis een plaatsje heeft gekregen, dan heb je heel veel lege dozen. Met die dozen kun je leuke dingen doen. Dat doet Sam ook, samen met zijn nieuwe vriend Bram.

Veel leesplezier!

Het eerste deel van het boek ‘Mag ik meedoen?’ (p. 6 tot p. 29) is een verhaal over verhuisdozen, lievelingsboeken en nog veel meer. Lees het verhaal voor en speur naar letters en woorden die je kind zelf kan lezen. Dit kan al na enkele weken leesonderwijs.
In dit boek kan je kind ook speuren naar dino’s. Op elke dubbele pagina zit een dinosaurus verstopt.

Het tweede deel van het boek ‘Mag ik meedoen?’ (p. 30 tot p. 45) kan een kind zelf lezen na ongeveer zes maanden leesonderwijs. Hier vind je heel wat ideeën om te knutselen met dozen. Misschien wil je kind net als Sam en Bram aan de slag met kartonnen dozen, schaar, stiften, lijm … Of misschien verzint jouw kind nog iets anders met een grote of kleine doos.

Pelckmans catalogus voorjaar 2022

ISBN: 9789464290868
Uitgegeven bij Pelckmans
Illustraties door Roozeboos

Recensies
NBD Biblion
“Sam is net verhuisd en heeft heel veel lege dozen. Met zijn nieuwe vriend Bram verzint hij leuke dingen die ze daarmee kunnen doen. Ze zitten erin en lezen een boek, spelen voetbal met de dozen als doel en knutselen maskers en kijkdozen. Het boek biedt inspiratie om zelf ook te knutselen en te ondernemen. In toegankelijke taal geschreven. Een leuk boek om voor te lezen, zelf te lezen en te knutselen. Met QR code.”

Hebban (04/04/2022)
“Een boek dat je kan voorlezen, waar je zelf in kan lezen en bovendien nog leuke knutseltips in kan terugvinden?
Isabelle Gielen schreef met ‘Mag ik meedoen?’ een veelzijdig prentenboek voor beginnende lezers!
[…]
Fijn dat je als lezer enkele ideeën krijgt aangereikt, maar eveneens je eigen fantasie en creativiteit kan gebruiken. Dit interactieve prentenboek wordt zo tevens een knutsel- en doeboek! Al lezend kunnen de kinderen bovendien zelf aan de slag.
Roozeboos (Anne Roos Kleiss) zorgt voor de speelse, kleurrijke en vrolijke illustraties die het boek tot leven brengen. Haar inclusieve illustraties zitten boordevol details en zijn een waar feest om te ontdekken!
[…]
Bovendien kan je met dit boek nog veel meer doen! Je kan in het boek speuren naar dino’s en naar letters en woorden die je zelf kan lezen. Maar er is ook een QR-code met leuke tips en spelletjes die je met dit boek kan doen. Een fijne lesbrief die door Isabelle Gielen werd opgesteld.”
(Karina1984)

Hebban (21/03/2022)
“Mag ik meedoen? is een leuk boek voor jonge kinderen. Het eerste deel is een verhaal om voor te lezen. In dit deel leren we Sam kennen en ervaren we hoe het is wanneer je net verhuisd bent en niemand kent. Het tweede deel is voor kinderen om zelf te lezen. Het zijn korte zinnen met woorden die de kinderen, na enkele maanden leesonderwijs, al kunnen verklanken. Er staan geen moeilijke woorden in. In dit deel gaan Sam en Bram met dozen aan de slag. Ze maken de lezers enthousiast om met dozen te spelen. Op een leuke, begrijpelijke manier geven ze tips. […] Mag ik meedoen? is een lees – en knutselboek in één. Heb je al een doos gevonden? Wat maak jij ervan? Succes.”
(Jufelsie)

© 2021, Pelckmans, tekst Isabelle Gielen, illustraties Roozeboos

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.