ik lees samen met jou

Ontdek onze tips en spelletjes bij dit boek.

Woorden maak je met letters, door letters in de juiste volgorde te zetten. De schattige personages uit de samenleesboekjes laten je zien hoe dat gaat.

Vooraan in het boek zit een set van 36 woordkaartjes om uit te knippen. Op de voorkant van elk kaartje staat een illustratie. Op de achterkant zie je het woord waarnaar de illustratie verwijst en de letters waaruit het woord is samengesteld. Verderop in het boek zitten letterkaartjes waarmee elk woord gemaakt kan worden.

Kinderen kunnen naar de afbeelding kijken, het kaartje omdraaien en zien hoe het woord is opgebouwd. Dan kunnen ze op zoek gaan naar de letters van het woord, door de blaadjes om te slaan, en zo zelf het woord maken.
Zodra kinderen dit goed onder de knie hebben, kan het ook wat moeilijker. Dan kijken ze enkel naar de afbeelding. Daarna maken ze het woord zelf en pas op het einde draaien ze het kaartje om. Op die manier kunnen ze helemaal zelf controleren of ze de letterkaartjes juist hebben gelegd.

Met dit boekje en de 36 woordkaartjes kun je ook allerlei spelletjes doen. Een aantal spelletjes kan een kind alleen spelen of samen met een ander kind. Soms is het goed dat er ook een volwassene mee doet. Een kind kan immers heel veel leren van een volwassene die hardop nadenkt als het zijn beurt is. Ontdek hier onze tips en spelletjes bij dit boek.

Alle hoofdpersonages uit de samenleesboekjes vind je in de woordenmaker terug. De woordenmaker is een mooie aanvulling op de samenleesboekjes en op ‘aap leest een letter’, en vice versa: de samenleesboekjes en ‘aap leest een letter’ ondersteunen het werken met de woordenmaker.

ISBN: 9789059249158
Uitgegeven bij Pelckmans
Illustraties door Jan Van Lierde

Recensies
Jan Stevens, boekensite.gent
“Dit is het resultaat van een visie op leren lezen, opgebouwd op didactische principes die zo nodig zijn om te leren lezen. Maar het is niet het boekje alleen dat ik onder aandacht wil brengen. Er is namelijk ook nog een heel (vrij te raadplegen) arsenaal aan oefenvormen en tips te vinden…”

Pluizuit
“Met dit flapboekje kunnen kinderen zelf woorden maken. Ze leren letters en klanken herkennen en kunnen zien hoe woorden opgebouwd worden. […]
Je kan dit boekje ook gebruiken om luisteroefeningen te doen. Of zoekopdrachten geven. Op de website van de uitgeverij (www.baeckensbooks.com) kan je nog heel wat suggesties downloaden Je vindt er zelfs extra werkblaadjes, zodat je met dit basisboekje nog meer woorden kan maken en oefenen.
De illustraties van de woordkaartjes zijn zeer expressief en soms zelfs heel grappig. Ze nodigen uit om onmiddellijk aan de slag te gaan en woordjes te maken.
Een uitnodigend en handig hulpmiddel voor startende lezers.”
(Mik Ghys)

Hebban (28/04/2021)
“Van Isabelle Gielen & Jan Van Lierde heb ik het boek Aap leest een letter. Een boek met vrolijke verhalen over elke letter van het alfabet en de verschillende klanken. Enkele kleuters zijn al zo ver dat ze letters samenvoegen en woorden gaan lezen. Voor deze kleuters heb ik de samenleesboekjes in de taalhoek liggen en sinds kort de Ik lees samen met jou – woordenmaker. … De Ik lees samen met jou – woordenmaker is een mooie aanvulling. Spelenderwijs zijn ze bezig met letters en klanken en hebben volop plezier!”
(Jufelsie)

©2021, Pelckmans, tekst Isabelle Gielen, illustraties Jan Van Lierde.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.