Rik en Noor. De tuin achter de muur

Een grappig en spannend samenleesboek
met tips voor ouders van beginnende lezers.
(2021)

Achter een hoge muur is een grote verwilderde tuin. Rik en Noor klimmen over de muur en gaan er stiekem spelen. Tussen de struiken ontdekken ze een grot met een dak van takken en bladeren: een rovershol! Daar kunnen ze hun schatkist bewaren. Maar op een dag is de kist verdwenen. En in hun rovershol ligt een schatkaart…

Maar op een dag is de kist verdwenen. En in hun rovershol ligt een schatkaart…

Een grappig en spannend samenleesboek met tips voor ouders van beginnende lezers. Na enkele weken leesonderwijs kun je met je kind speuren naar letters en woorden die het al herkent, na ongeveer zes maanden leesonderwijs kan een beginnende lezer de grote letters zelf lezen en na twee à drie jaar leesonderwijs kan je kind het hele boek alleen lezen.

Veel leesplezier!

Mijn boeken zijn ook als Daisy-luisterboek en ‘audiolezen’ beschikbaar voor personen met een leesbeperking.

ISBN: 9789044841961
Uitgegeven bij Clavis Uitgeverij
Illustraties door Katrien Benaets

Recensies
NBD Biblion
“Een lekker dik boek in ruim formaat met mooie illustraties in frisse kleuren. Het is een samenleesboek: de tekst is geschreven op verschillende leesniveaus die elkaar afwisselen. […]
Na verloop van tijd (twee tot drie jaar leesonderwijs) zal het kind in staat zijn het hele boek zelf te lezen. Achterin staan handige en leerzame suggesties om (samen)lezen nog leuker te maken.”
(I. Poels)

Kinderboekenjournaal
“Dit is een heerlijk boek om samen met je kind te lezen. Het is namelijk ondanks de eenvoud die nou eenmaal gepaard gaat met startend lezen (simpele woorden) toch erg spannend en herkenbaar voor kinderen. Katrien Benaets maakt het met haar kleurrijke, soms paginagrote illustraties nog eens extra aantrekkelijk. […]
Als juf van groep 3 kan ik onderschrijven dat dit een effectieve methode is om het leesniveau van het kind omhoog te krijgen. Het ontwikkelen van leesplezier is daarbij zeker niet van ondergeschikt belang. Als kinderen ervaren dat ze zelf kunnen lezen en dat het verhaal wat ze onder ogen hebben ook nog eens boeit, dan voldoe je aan een behoefte.”
(Jenny Oreel)

Juf Beau
“Het verhaal was zo spannend en leuk! ‘Rik en Noor, De tuin achter de muur‘ heeft de leesmotivatie bij mij in de klas naar een hoger level gebracht.”
(gastblogger Balou)

Kinderboeken en YA
“Een heerlijk samenleesboek in prentenboekformaat om samen in te duiken. Zodra je kind interesse toont in lezen en enkele letters kent, kan je daarnaar gaan speuren. De passages in grote letters voor het kind bestaan voornamelijk uit woorden van één lettergreep (ongeveer niveau avi M3, met heel af en toe een woord van twee lettergrepen). Ondanks de eenvoud van deze teksten heeft Isabelle er een prachtig boek van gemaakt om vaker te lezen. Zowel voor de onervaren lezer als voor de volwassen lezer is het genieten geblazen. Wij hopen alvast op nog een tweede avontuur van Rik en Noor.
Achterin het boek vind je een duidelijke uitleg hoe je dit boek kunt gebruiken, en heel wat praktische tips zoals hoe je best de letters verklankt zodat je kind ermee een woord kan vormen.”
(Hanneke de Wit)

Reacties
bol.com (5/1/2022):
“mooi boek, ook ideaal voor de luisterapp, voor kindjes die zwak zijn in taal”

© 2021, Clavis Uitgeverij Hasselt-Amsterdam-New York, tekst en concept Isabelle Gielen, illustraties Katrien Benaets.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.